Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πώς να συνδέσω το ακουστικό βαρηκοΐας μου με το smartphone;

Τα τελευταία χρόνια η διασυνδεδεμένη τεχνολογία γίνεται ολοένα και περισσότερο κομμάτι της ζωής μας. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να παρακολουθεί την αγαπημένη του σειρά σε τρεις ή τέσσερις οθόνες: στο smartphone, στο tablet, στην τηλεόραση και στον σταθερό υπολογιστή. Το ίδιο ισχύει για τη μουσική, τις ταινίες, ακόμα και για το κλασσικό «σερφάρισμα». Μάλιστα, με τη δύναμη του ίντερνετ η εμπειρία γίνεται σχεδόν αδιάκοπη, αφού μπορούμε να αλλάξουμε από τη μία συσκευή στην άλλη χωρίς να χάσουμε κανένα δευτερόλεπτο. 

Πώς συνδέονται όμως τα ακουστικά βαρηκοΐας με τις νέες τεχνολογίες; 

Ευτυχώς για τα άτομα με απώλεια ακοής, όλο και περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας παρέχουν δυνατότητα σύνδεσης με «έξυπνες» συσκευές.   Απ’ όλες τις έξυπνες συσκευές, η πιο δημοφιλής και αυτή που χρησιμοποιούμε  καθημερινά για να επικοινωνήσουμε, να ακούσουμε μουσική, να παρακολουθήσουμε βίντεο ή να κατευθυνθούμε σε μία τοποθεσία, είναι το smartphone. Tα άτομα με απώλεια ακοής μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις παροχές στο 100%, αρκεί να συνδέσουν το ακουστικό βαρηκοΐας τους με το smartphone μέσω Bluetooth. 

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω;

  1. Ενεργοποίησε το Bluetooth στο κινητό σου. Θα το βρεις στις Ρυθμίσεις ή ακόμη και στο Μενού Ελέγχου. 
  2. Εάν χρησιμοποιείς iPhone, θα βρεις τα ακουστικά βαρηκοΐας ακολουθώντας στο μενού Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Συσκευές ακοής. Εάν χρησιμοποιείς Android, θα βρεις τις συσκευές ακοής κάνοντας κλικ στο μενού Bluetooth. 
  3. Εάν το ακουστικό βαρηκοΐας σου δεν εμφανιστεί αμέσως, ίσως χρειαστεί να το επανεκκινήσεις. 

  4. Επίλεξε το ακουστικό βαρηκοΐας σου. Τώρα πια είναι συνδεδεμένο.  

 

Επιλογές streaming

Τα smartphones μπορούν να μεταφέρουν μία μεγάλη ποικιλία ήχων στο ακουστικό βαρηκοΐας: τηλεφωνικές κλήσεις, μουσική, ήχο από βίντεο που παρακολουθείς, ακόμη και ειδοποιήσεις ή ήχους πληκτρολογίου. Εάν βρίσκεις περιττά κάποια από αυτά, μπορείς να επιλέξεις ποιοι ήχοι θα φτάνουν στο ακουστικό σου και ποιοι όχι. 

  • Εάν θέλεις να λαμβάνεις μόνο ήχους από τηλεφωνικές κλήσεις, οι συσκευές της Apple σε εκδόσεις νεότερες του iOS 13 σου επιτρέπουν να απενεργοποιήσεις όλες τις ειδοποιήσεις, ακολουθώντας τις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Συσκευές ακοής > Audio routing > Media Audio και να επιλέξεις το «Ποτέ σε Συσκευές ακοής». Εάν χρησιμοποιείς συσκευή Android, θα πρέπει να απενεργοποιήσεις εφαρμογές που μεταφέρουν τον ήχο αυτόματα. 

  • Εάν θέλεις να μεταφέρεις τον ήχο από συγκεκριμένες εφαρμογές στο ακουστικό βαρηκοΐας σου, μπορείς να το κάνεις μέσα από τις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις.  Απλά και βεβαιώσου ότι η επιλογή Ήχοι είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη για κάθε εφαρμογή. Αυτό ισχύει για iPhone και Android συσκευές. 

  • Για να ενεργοποιήσεις τους ήχους της οθόνης αφής και του πληκτρολογίου, επίλεξε Ρυθμίσεις > Ήχοι και ενεργοποίησε το Ήχοι Πληκτρολογίου και Ήχος Κλειδώματος. Για τους χρήστες Android η διαδικασία είναι Ρυθμίσεις > Ήχοι και Δόνηση.  

 

Πηγή: widex.com