Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πώς να προστατέψετε τα ακουστικά βαρηκοΐας σας από το νερό το καλοκαίρι

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών για τον περισσότερο κόσμο. Εάν σκοπεύετε να περάσετε πολύ χρόνο στη θάλασσα ή σε πισίνα, διαβάστε παρακάτω για να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πως να προστατέψετε τα ακουστικά βαρηκοΐας σας ενώ διασκεδάζετε στο νερό. 

 

Η υγρασία μπορεί να καταστρέψει τα ακουστικά βαρηκοΐας σας

Όπως όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να επηρεαστούν αν εκτεθούν σε νερό ή υγρασία. Εάν πρόκειται να περάσετε πολύ χρόνο στην πισίνα, στην παραλία ή ακόμα και σε θερμά περιβάλλοντα με υγρασία, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε τα ακουστικά σας στεγνά για να διασφαλίσετε ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν. 

 

Αποφύγετε να βρέξετε τα ακουστικά σας

Το πιο προφανές βήμα είναι να αποφύγετε να έρθουν τα ακουστικά σας σε επαφή με το νερό. Θυμηθείτε να βγάλετε τα ακουστικά βαρηκοΐας σας και να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια στη θήκη τους προτού βουτήξετε στην πισίνα ή στη θάλασσα. 

 

Χρησιμοποιήστε τα σωστά αξεσουάρ

Μπορεί να προμηθευτείτε ειδικά προστατευτικά ακουστικών για να διαφυλάξετε τα ακουστικά σας από την υγρασία. Ενώ δεν παρέχουν πλήρη προστασία εάν το ακουστικό είναι πλήρως βυθισμένο στο νερό, μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς. 

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδόνια που κουμπώνουν στα ακουστικά σας και περνάνε γύρω από το λαιμό σας, κάτι που μπορεί να αποτρέψει την κατά λάθος πτώση των ακουστικών στο νερό, εάν απλώς βάζετε τα πόδια σας στη θάλασσα.

 

Χρησιμοποιήστε μια συσκευή αφύγρανσης

Εάν το ακουστικό σας τελικά πέσει στο νερό, αυτό δε σημαίνει ότι χάθηκε κάθε ελπίδα. Αφαιρέστε το ακουστικό σας και σκουπίστε κατευθείαν την υγρασία. Αφαιρέστε τις μπαταρίες, σκουπίστε τη θήκη των μπαταριών και τοποθετήστε τα ακουστικά σε μια συσκευή αφύγρανσης, που χρησιμοποιεί αέρα και θερμότητα για να απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από τη συσκευή σας. 

 

Εάν μετά από τη χρήση της συσκευής, το ακουστικό σας δεν λειτουργεί, καλέστε τον ακουολόγο σας. Ίσως χρειαστεί να επισκευάσετε το ακουστικό σας. 

 

Επιλέξτε ανθεκτικά στο νερό ή αδιάβροχα ακουστικά βαρηκοΐας

 

Όλα τα ακουστικά βαρηκοΐας της Widex είναι ανθεκτικά στο νερό, ενώ το SMARTRIC που είναι τελευταίο μοντέλο της εταιρείας διαθέτει αδιαβραχοποιήση IP68 και

μπορεί να βυθιστεί έως και ένα μέτρο στο νερό για 30 λεπτά, καθιστώντας το ανθεκτικό τόσο στη σκόνη όσο και στο νερό. Έτσι θα έχετε την ασφάλεια και τη ξεγνοιασιά που χρειάζεστε για την περίοδο των διακοπών σας. 

Σε περίπτωση που προκύψει κάποια βλάβη στα ακουστικά σας λόγω επαφής με το νερό ή εξαιτίας άλλου ατυχήματος, το τμήμα τεχνικής εξυπηρέτησης της Χρυσικός είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει.