Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καλοκαιρινά smoothies για την ακοή σας

Σας ακούγεται περίεργο; Μπορούν τα αυτιά μας να ευνοηθούν πραγματικά από τη διατροφή μας; Κι όμως. Ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν σήμερα πως η ρήση «είμαστε ό,τι τρώμε» ανταποκρίνεται και στην περίπτωση της ακοής. Όπως ακριβώς η όρασή μας μπορεί να ενισχυθεί από ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως το Β-καροτένιο, τα ωμέγα-3 λιπαρά ή ο ψευδάργυρος, έτσι και η ακοή έχει τους δικούς της διατροφικούς συμμάχους. 

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition απέδειξε πως τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, Β-καροτένιο, βιταμίνες C και Ε σχετίζονται με την καλύτερη ακοή και τον χαμηλότερο κίνδυνο απώλειάς της. Στην έρευνα συμμετείχαν 2592 άτομα ηλικίας 20-69 ετών. 

Τους καλοκαιρινούς μήνες, ένας έξυπνος τρόπος για να προσθέσετε αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας είναι τα smoothies. Γευστικά, δροσιστικά και με υψηλή θρεπτικότητα ανάλογα με τα συστατικά, τα smoothies μπορούν να σας βοηθήσουν να ακούτε καλύτερα, χρησιμοποιώντας μόλις ένα μπλέντερ και λίγη φαντασία. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει γευστικά περισσότερο. 

 

The Low-Cal Listener

Μελέτες έχουν δείξει πως η μείωση των θερμίδων βοηθά στην πρόληψη της απώλειας ακοής που σχετίζεται με την ηλικία. Επιπλέον, είναι ιδανικός συνδυασμός για εσάς που προσέχετε τη σιλουέτα σας. 

Θα χρειαστείτε: 

240ml νερό

250gr λαχανίδες (εναλλακτικά: σπανάκι)

180ml γάλα αμυγδάλου

125gr βατόμουρα

125ml χυμό πορτοκάλι

4 φέτες αγγούρι

4 μεσαίες φράουλες

3-5 σταφύλια

Χυμό από μισό λεμόνι

 

The Folate Frenzy

Στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που πάσχουν από απώλεια ακοής συχνά παρατηρούνται χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος. Το Folate Frenzy, ένα smoothie πλούσιο σε φυλλικό οξύ, θα βοηθήσει, λοιπόν, όχι μόνο τη δίψα αλλά και τα αυτιά σας! 

Θα χρειαστείτε:

240ml νερό

125γρ βατόμουρα

125γρ πεπόνι

120ml χυμό πορτοκάλι

120ml γάλα αμυγδάλου

1 μάνγκο (με τη φλούδα)

2 χούφτες φύλλα σπανάκι

1 σέλερι

 

The Magnesium Mixer

Μια έρευνα σε 300 στρατιώτες έδειξε πως τα καθημερινά συμπληρώματα μαγνησίου βοήθησαν στην προστασία των αυτιών από τις βλάβες λόγω υψηλών θορύβων. Δοκιμάστε αυτό το smoothie με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο πριν την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία. 

Θα χρειαστείτε: 

240ml νερό

125gr βατόμουρα

125ml χυμό πορτοκάλι

125ml γάλα αμυγδάλου

4-5 αμύγδαλα

3 μέτριες φράουλες

2 κουταλιές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

2 χούφτες φύλλα σπανάκι

1 μπανάνα

1 κουταλιά σουσάμι

1 κ.σ μέλι

Μισό αβοκάντο

 

The Antioxidant Audiophile

Τα αντιοξειδωτικά έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Ένα από αυτά είναι και η ενίσχυση της ακοής. Δοκιμάστε το παρακάτω αντιοξειδωτικό μιξ και δώστε την ευκαιρία στα αυτιά σας να αναζωογονηθούν. 

Θα χρειαστείτε:

250gr πεπόνι

160ml χυμό πορτοκάλι

80ml γάλα αμυγδάλου

3-4 αμύγδαλα

1 μέτρια γλυκοπατάτα (ξεφλουδισμένη και βρασμένη)

1 χούφτα σπανάκι

1 μέτριο καρότο

1 μικρή γλυκιά κόκκινη πιπεριά

1 κ.γ μέλι

 

Πηγή: Widex.com