Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γνωρίστε τους πρεσβευτές της Widex: Ida Riegels

H Ida Riegels είναι μία βραβευμένη τσελίστρια και συνθέτις από τη Δανία. Για την ίδια, ο ήχος είναι το κέντρο των πάντων αφού, χωρίς τον ήχο δεν θα υπήρχε η μουσική. Και χωρίς τη μουσική η Ida δε θα έκανε τον γύρο της Ευρώπης πάνω σε ένα ποδήλατο, παίζοντας τσέλο σε διάφορες συναυλίες. 

 

«Μέσω του αυτιού μπορείς να φτάσεις στην ψυχή του ανθρώπου», Ida Riegels

Αφού αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Δανίας, η Ida έγινε γνωστή ως η «ποδηλάτισσα τσελίστρια», αφού οδήγησε 400 χλμ με το ποδήλατό της, παίζοντας σε συναυλίες με το χειροποίητο τσέλο της. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Cello Stories από τη Danacord Records. 

«Το τσέλο λέει όλα αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν με λέξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ida, η οποία χρησιμοποιεί ακουστικά βαρηκοΐας της Widex με την πρωτοποριακή τεχνολογία PureSound. Την πρώτη φορά που τα χρησιμοποίησε σε ένα κονσέρτο της η εφαρμογή τους ήταν τόσο διακριτική που σχεδόν δεν τα ένιωθε πάνω της. «Δεν τα ένιωθα, όμως τα άκουγα. Ήταν ένας άλλος, εντελώς διαφορετικός κόσμος», τονίζει η ίδια, παρατηρώντας την εξαιρετική ισορροπία που της προσφέρουν τα ακουστικά βαρηκοΐας ανάμεσα στις ψηλές και τις χαμηλές συχνότητες. 

«Η μουσική δεν είναι απλά ήχοι, είναι ό,τι συμβαίνει μέσα στον καλλιτέχνη»

Η Ida Riegels γεννήθηκε σε ένα σπίτι με πολλά είδη μουσικών οργάνων, όμως το τσέλο ήταν αυτό που της έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Σήμερα, η ίδια κατασκευάζει χειροποίητα τσέλο. «Η μουσική δεν είναι απλά ήχοι, είναι ό,τι συμβαίνει μέσα στον καλλιτέχνη. Ίσως, όπως λένε, μία εικόνα να είναι χίλιες λέξεις, όμως μία μελωδία είναι ένα εκατομμύριο», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

H Ida, η οποία αντιμετωπίζει απώλεια ακοής, αφού σπούδασε για αρκετά χρόνια, ένιωσε την ανάγκη να ταξιδέψει στον κόσμο και να μοιραστεί το πάθος της για τη μουσική με τους άλλους ανθρώπους. Έκτοτε, έχει γυρίσει διάφορες πόλεις της Ευρώπης με ένα ποδήλατο, κουβαλώντας το τσέλο της στην πλάτη και πραγματοποιώντας συναυλίες για τους λάτρεις του είδους. Χάρη στη μοναδική τεχνολογία PureSound που της προσφέρουν τα προηγμένα ακουστικά βαρηκοΐας της Widex, η Ida είναι σε θέση να συγχρονίζεται με το τσέλο της και να παραθέτει εξαιρετικές συναυλίες, χωρίς να χάνει τον ρυθμό της και χωρίς κανείς να παρατηρεί το παραμικρό. 

Βρείτε την Ida Riegels και μάθετε την ιστορία της στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στην προσωπική της ιστοσελίδα

Πηγή: widex.com