Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναγνωρίζοντας τα σημάδια

Αναγνωρίζοντας τα σημάδια: Μήπως πάσχετε από βαρηκοΐα?

Η βαρηκοΐα εμφανίζεται σταδιακά με αποτέλεσμα τα σημάδια να μην γίνονται άμεσα αισθητά. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι δυσκολεύεστε να ακούσετε σε εστιατόρια, ότι ζητάτε από τον συνομιλητή σας να επαναλάβει ή ότι η τηλεόραση ακούγεται αλλοιωμένη ήρθε η ώρα για έναν ακοολογικό έλεγχο. Η σύμβουλος υγείας Shari Eberts  μοιράζεται μερικές σημαντικές ενδείξεις της βαρηκοΐας.  

1.Δυσκολεύεστε να ακούσετε σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Όταν βρίσκεστε σε εστιατόρια, σε πάρτι, σε διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα και δεν είστε σε θέση να παρακολουθήσετε την συζήτηση καθώς υπάρχουν πολύ και διαφορετικοί ήχοι που δεν σας επιτρέπουν να ξεχωρίσετε τους ήχους.

2.Ακούτε τις φωνές των ανθρώπων που μιλάνε αλλά δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε  τις λέξεις.

Όταν ζητάτε από τον συνομιλητή σας να επαναλάβει τις κουβέντες του ή όταν διαπιστώνετε ότι δυσκολεύεστε να ακούσετε γυναικείες ή παιδικές φωνές. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια απώλεια ακοής καθώς οι ψηλοί ήχοι συνήθως επηρεάζονται πρώτα.

3. Η οικογένεια σας παραπονιέται ότι ακούτε πολύ δυνατά την τηλεόραση.

Πρόκειται για μια ένδειξη πολύ συνηθισμένη μεταξύ των ατόμων της οικογένειας.

Παρόλο που οι τηλεοράσεις έχουν σωστά και ενισχυμένα συστήματα ήχου, εάν παρατηρήσετε ότι η ποιότητα ήχου δεν είναι καλή και προτιμάτε να παρακολουθείτε προγράμματα με υπότιτλους προκειμένου ο ήχους της τηλεόρασης να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

4. Αποφεύγετε τις κοινωνικές εκδηλώσεις και να μιλάτε στο τηλέφωνο.

Όταν ο φόβος του να μην ακούσετε σωστά αρχίζει να επηρεάζει την κοινωνική σας ζωή. Παρατηρείτε ότι είστε νευρικοί να μιλήσετε με ανθρώπους στο τηλέφωνο. Πρόκειται για μια σοβαρή ένδειξη απώλειας ακοής καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ατόμου με μειωμένη ακοή.

5. Σας ενοχλεί όταν οι άνθρωποι καλύπτουν το στόμα τους ενώ μιλάνε.

Μπορεί να χρησιμοποιείτε την μέθοδο της χειλανάγνωσης χωρίς να το καταλαβαίνετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι με απώλεια ακοής αναπτύσσουν άρτια την ικανότητα της χειλανάγνωσης και βασίζονται σε αυτή την μέθοδο για να κατανοήσουν τους ήχους.

6. Η επικοινωνία σας κουράζει.

 Παρατηρείτε ότι αισθάνεστε εξαιρετικά κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας ιδιαίτερα εάν έχετε παρακολουθήσει ή συμμετέχει σε πολλές συζητήσεις. Η διαδικασία ακρόασης στα άτομα με βαρηκοΐα απαιτεί ψυχική προσπάθεια όχι μόνο γιατί πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια για να ακούσουν αλλά και για να συνδυάσουν την ακοή τους με τα πρόσθετα σημάδια ( γλώσσα του σώματος ή μέθοδο χειλανάγνωσης), και πρόκειται για μια διαδικασία αρκετά κουραστική.

 

Πηγή: Mango Health

http://blog.mangohealth.com/post/158514362950/know-the-signs-do-you-have...