Χρυσικός Ακουστικά Βαρηκοΐας - Για τα παιδιά

Με φροντίδα, γνώση
και εμπειρίαΧρυσικός Ακουστικά Βαρηκοΐας - Μαρία Χρυσικού
Μαρία Χρυσικού
Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής
MSc Ψυχολογία & Συμβουλευτική

Όλοι είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα θέματα υγείας των παιδιών. Η παιδική βαρηκοΐα είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται άμεσα και υπεύθυνα προκειμένου να αναπτύξει το παιδί μία φυσιολογική κοινωνικοποίηση. Στα βαρήκοα παιδιά που από την πρώτη στιγμή εφαρμόστηκε ακουστικό, μπορούσαν με ευκολία να ακολουθήσουν την επικοινωνιακή ανάπτυξη των μη βαρήκοων παιδιών και να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της ηλικίας τους.

Η εφαρμογή ακουστικών στην παιδική ηλικία είναι σύνθετη και απαιτητική διαδικασία. Χρειάζονται συχνοί έλεγχοι, παρακολούθηση και αλλαγές ακουστικών ανάλογα με την βιολογική ανάπτυξη και τις ακοολογικές μετρήσεις του παιδιού με το πέρασμα του χρόνου. Η ψυχολογική υποστήριξη των γονιών καταρχήν αλλά και του ίδιου του παιδιού είναι κρίσιμη για την ανοχή του παιδιού στο ακουστικό βαρηκοΐας.

Λίγα κέντρα εφαρμογών διαθέτουν την υποδομή, τη γνώση και την εμπειρία που επιβάλλεται να έχουν για να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά. Η «Χρυσικός» είναι ένα από αυτά. Διαθέτει ειδικό χώρο παιχνιδιού και ξεχωριστό τμήμα Παιδικής Βαρηκοΐας που υποστηρίζεται από Παιδοψυχολόγο. Ο γονιός συμμετέχει σε όλη την πορεία της αποκατάστασης της ακοής του παιδιού και υποστηρίζεται συμβουλευτικά από ειδικευμένο προσωπικό ούτως ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει και να στηρίξει το παιδί του σε όλη τη διαδικασία.


WIDEX BABY440

Παρόλο που για την παιδική βαρηκοΐα ενδείκνυνται, αναλόγως της περίπτωσης, και οι σειρές ακουστικών για ενήλικες, η «Χρυσικός» διαθέτει τη σειρά WIDEX BABY440 η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε νεογνά και παιδιά. Το BABY440 είναι το μοναδικό ακουστικό βαρηκοΐας το οποίο είναι σχεδιασμένο και εξειδικευμένο για εφαρμογή σε νεογνά, βρέφη, νήπια και σε παιδιά σχολικής ηλικίας έως 6 ετών. Διαθέτει 15 κανάλια επεξεργασίας και ευρύ φάσμα συχνοτήτων για την πλήρη και κατάλληλη ηχητική ενίσχυση καθώς και την ποιοτική ηχητική ανάλυση χωρίς καμία απολύτως παραμόρφωση.

Στον κόσμο των παιδιών όπου κυριαρχεί η ανάγκη για μάθηση και εξερεύνηση το BABY440 δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να λαμβάνει τους ήχους από όλες τις κατευθύνσεις σε οποιαδήποτε περιβάλλον και εάν βρίσκεται. Είναι μικρού μεγέθους, πολύ εύχρηστο και συνοδεύεται με ειδικό σύστημα ασφαλείας (προστατευτικό καλώδιο) για την ασφαλή χρήση του από το παιδί και την αποφυγή απώλειας του.
αρχή